بلح الشام
المقادير:
- كوب ونصف دقيق
- كوب ميه
- 1/ 4 كوب زيت
- 3 بيضات
- ذرة ملح
- فانيليا
- زيت للقلي
لتحضير الشربات:
اغلي كوب سكر في كوب مية، وبعد كده ضيفي عليه عصير نصف ليمونة وفانيليا، وسيبيه يغلي على النار لغاية ما يبقى قوامه تقيل شوية، وبعد كده اطفي عليه وسيبيه يبرد.
اغلي كوب سكر في كوب مية، وبعد كده ضيفي عليه عصير نصف ليمونة وفانيليا، وسيبيه يغلي على النار لغاية ما يبقى قوامه تقيل شوية، وبعد كده اطفي عليه وسيبيه يبرد.
الطريقة:
1- اخلطي المية مع الزيت في حلة، وحطّيهم على النار، وسيبيهم لغاية ما يغلوّا.
1- اخلطي المية مع الزيت في حلة، وحطّيهم على النار، وسيبيهم لغاية ما يغلوّا.
2- اخلطي الدقيق مع الملح والفانيليا، وبعد كده ضيفيه على خليط الميه والزيت، مرة واحدة، مع التقليب السريع، علشان الخليط مايكلكعش منك، وبعد كده اطفى النار عليه.
3- ضيفي البيض واحدة واحدة، وماتضيفيش البيضة التانية إلا لما تتأكدي إن البيضة الأولى امتزجت تماماً مع الخليط.
4- حطّي العجينة في القُمع، وقصّيه من تحت، وابدئي قطّعي العجينة بطول الإصبع، وحمّريها في الزيت، ولما لونها يبقى دهبي، ارفعيها من الزيت وصفّيها كويس، وبعد كده حطّيها في الشربات، وبعد كده صفّيها وقدّميها.
4- حطّي العجينة في القُمع، وقصّيه من تحت، وابدئي قطّعي العجينة بطول الإصبع، وحمّريها في الزيت، ولما لونها يبقى دهبي، ارفعيها من الزيت وصفّيها كويس، وبعد كده حطّيها في الشربات، وبعد كده صفّيها وقدّميها.
كوكتيل الخوخ والمشمش
- 10 حباتخوخ
- 20 من حباتمشمش
- 1 عصير ليمون حامض
5 حبات من البرتقال المقطع
4 معلقة كبيرة سكر
في اناء كبير الحجم نضع البرتقال المقطع و عصير الليمون مع الخوخ و المشمش و السكر- نضيف الماء ساخن على المقادير- تترك مدة ربع ساعة على النار ثم يطحن في الخلاطيصفى ويقدم بارد
يمكنك أن تطلبي اي صنف سيدتى حتي لو خارج الوصفات المألوفة لتنفيذه لك فورا من خدمات دوبارتر : أكل بيتى بعيداً عن أكلات المطاعم الغير موثوقة وتوفيراً لوقتك فى رمضان
0 التعليقات:
إرسال تعليق