المقادير المطلوبة :
5 كيلو مشمش
2 لتر ماء
1\2 كيس سكر
الخطوات
- نغسل المشمش و نزيل منه البذر (النواة)
- هنضيفة في حلة كبيرة و نملأ نصفها ماء (أو 2 لتر ماء) و نرفعها على نار متوسطة و بعدها نضيف السكر و نترك الحلة على النار لحد ما المشمش يستوي (يتهري)..حوالي 15 دقيقة
- هنطفي عليه النار و نتركه ليبرد..ثم نضربه فى الخلاط الى ان يتحول لشراب
- نصفيه بمصفى سلك فتحاتها ضيقة و نحفظه في الثلاجة لنقدمه كشراب ساقع. و نظرا لان الكمية المستخدمة كبيرة فمن الممكن تخزينه في الفريزر و نستخدمه عند الحاجة
0 التعليقات:
إرسال تعليق